AVRI Ondergrondse containers

door dinsdag 25 september 2018Algemeen0 Reacties

Bron: AVRI

Plaats ondergrondse container en uitnodiging inloopavond

De landelijke overheid heeft alle gemeenten de opdracht gegeven om er samen met hun inwoners voor te zorgen dat we veel minder restafval overhouden. Daarom moeten we afval nog beter gaan scheiden. Op deze manier zetten we samen een grote stap naar een duurzame samenleving, waarin zoveel mogelijk grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt. In deze brief leest u wat dit voor u betekent. Ook vindt u in deze brief een uitnodigen voor inloopavonden hierover.

Vanaf 1 januari restafval in de ondergrondse container

Vanaf 1 januari 2019 haalt Avri uw restafval (de grijze container) niet meer aan huis op. U brengt dit dan naar een ondergrondse container in de buurt. De gemeente Zaltbommel en Avri zijn bezig met de voorbereidingen hiervoor.

Vanaf 1 januari plastic in de grijze container

Vanaf 1 januari 2019 kunt u uw plastic afval en drankkartons in de grijze container doen. Avri haalt deze container eens in de 3 weken op.

De plaats van uw ondergrondse container

De ondergrondse container die voorlopig voor uw adres is aangewezen, staat of komt nabij [locatie x]. Bij het selecteren van deze locatie keken we zorgvuldig naar de bereikbaarheid voor de inwoners en inzamelwagens, de veiligheid en de ligging van kabels en leidingen in de grond.

Inloopavonden over ondergrondse containers
Heeft u vragen of wilt u een reactie geven op de geplande plaats van de ondergrondse container? Dan nodigen we u graag uit voor een van de inloopavonden. De inloopavonden gaan met name over de plaatsen van de ondergrondse containers, maar u kunt ook uw andere vragen stellen.

  • Gameren, woensdag 10 oktober, Partycentrum Gamora, Middelkampseweg 2
  • Aalst, donderdag 11 oktober, Zalencentrum ’t Gement, Donkerstraat 19
  • Zaltbommel, dinsdag 16 oktober, Gemeentekantoor (1e etage), Hogeweg 11

U kunt zelf kiezen welke avond of plaats u het best uitkomt. Tussen 18:30 en 21:00 uur kunt u gewoon binnenlopen. Het is prettig als u deze brief en de bijlage dan meebrengt. Hierop staat het locatienummer van de container in uw buurt, dat is handig voor het geval u vragen heeft.

Locaties ondergrondse containers alvast bekijken?
Bent u benieuwd op welke plaatsen de ondergrondse containers in de gemeente Zaltbommel gepland staan? U kunt dit al voor de inloopavond bekijken op www.afvalscheidenheelgewoon.nl.

Online reageren op locatie container?

Kunt u niet op een van de inloopavonden komen, of geeft u uw reactie liever online? Dan kunt u ook via internet reageren op de geplande plaats van de ondergrondse container voor uw adres. Dit kan tot en met zondag 21 oktober via het formulier op www.afvalscheidenheelgewoon.nl. U mag natuurlijk ook een brief sturen. Deze moet dan uiterlijk 21 oktober door Avri ontvangen zijn.

Planning
Na de inloopavonden nemen wij alle reacties mee bij het definitief vaststellen van de plaatsen van de ondergrondse containers. U ontvangt een brief met de definitieve plaats als deze bekend is. Tegen dit besluit kunt u dan bezwaar maken.

 Meer informatie
Op www.afvalscheidenheelgewoon.nl vindt u meer informatie en veel gestelde vragen over de nieuwe manier van afval aanbieden. U kunt ook contact opnemen met het klantcontactcentrum van Avri. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 0345 58 53 53 of stuur een e-mail naar info@avri.nl.

Met vriendelijke groet,

E.J. (Erik) de Vries

directeur