??????? ?831 ???????? ???????? ???????? ???? ???????? ??? ??????????? ??????????? ?????

Het bewoners comité Eiland Nederhemert e.o. ‘Bergsche Maasdijk Veilig’ N831 Heusden Kromme Nol Well vraagt uw aandacht.

De gevaarlijke Eilandse dijk (de N831 Heusden Well) met fietssuggestiestroken wordt gemeden. De gemeente Zaltbommel is een voorstander van een vrij liggend fietspad langs de Bergsche Maasdijk. De provincie hecht op dit moment meer waarde aan renovatie van de dijk en de kap van alle waardevolle monumentale bomen.

De gemeente Zaltbommel wil de Eilandsedijk (de N831 Heusden Well) die nu fietssuggestiestroken heeft, graag veiliger maken door een vrij liggend fietspad langs de Bergsche Maasdijk aan te leggen. Als het aan de provincie ligt komt er nu helaas geen fietspad maar worden bij het komend wegonderhoud wel alle waardevolle monumentale bomen gekapt. Van het waterschap hoeven de bomen met insecten, roeken en vleermuizen niet weg. De verkeersveiligheid verbetert door de renovatie niet.

Het bewonerscomite verzoekt het college van gedeputeerde staten van Gelderland geen onherroepelijke besluiten te nemen en het N831 vergunningstraject/project in samenspraak met de gemeente en het comité Bergsche Maasdijk veilig aan te passen, met een fietspad en weginrichting die behoud van de waardevolle monumentale bomen (die nog lang niet aan hun levenseinde zijn) mogelijk maakt. Er kan niet gegarandeerd worden dat de verkeersveiligheid verbetert zonder bomen en zonder fietspad.

Het bewonerscomité Bergsche Maasdijk Veilig vraagt uw steun voor een fietspad met alle bomen door de petitie te ondersteunen en te delen via deze site;

https://petities.nl/petitions/maak-de-bergsche-maasdijk-veiliger-voor-fietsers?locale=nl

#bergschemaasdijkveilig

#bergschemaasdijk

#eilandsedijk

#n831

#kappenmetkappen

#fietspad

e-mail BergscheMaasdijkVeilig@outlook.com